nieuws

Werknemers in VS weer aan het solliciteren

Instroom

Werknemers in VS weer aan het solliciteren

In de afgelopen drie maanden hebben er meer werknemers zelf ontslag aangevraagd dan dat er zijn ontslagen in de Verenigde Staten. Volgens analisten is dat een signaal van herstel van de Amerikaanse economie. Het geeft ook aan dat werknemers er alle vertrouwen in hebben dat er ergens anders een betere baan voor ze is.

‘In april van dit jaar namen bijna twee miljoen Amerikaanse arbeidskrachten ontslag bij hun toenmalige werkgever,' volgens de Amerikaanse online krant The Christian Science Monitor. ‘Dat was het hoogste niveau in meer dan één jaar tijd. In dezelfde periode echter werden 1,75 miljoen mensen ontslagen. Dat was het laagste niveau in meer dan drie jaar. Afgelopen februari was het de eerste keer dat er opnieuw meer Amerikanen zelf opstapten dan er werden ontslagen, een trend die in maart en april werd doorgezet. De vijftien maanden daarvoor werden gekenmerkt door ontslagen.' Dit blijkt uit cijfers van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics. De economische situatie heeft een impact op de angsten en het vertrouwen van de consument.

Donald Siegel, decaan van de School of Business aan de University of Albany, verwacht dat er nog meer werknemers ontslag zullen nemen, omdat ze daar tijdens de economische crisis van de voorbije twee jaar geen kans voor hadden.

Bron: Express.be

Reageer op dit artikel