nieuws

Aantal vacatures stijgt, maar niet voor HR

Instroom

Aantal vacatures stijgt, maar niet voor HR

Voor het eerst sinds juni 2008 is het aantal vacatures op jaarbasis toegenomen. Het vacatureaanbod steeg in juni het sterkst in de gezondheidszorg. HR hoort bij de sectoren waar het vacatureaanbod juist daalde.

Dat blijkt uit de Monsterboard Employment Index. Andere sectoren waar het aantal online-vacatures afnam waren landbouw & visserij, IT, techniek  en onderwijs. De grote winnaars zijn de gezondheidszorg en de financiële dienstverlening.

Warren Hammond, Managing Director van Monsterboard.nl, is voorzichtig optimistisch over de betekenis van de meest recente cijfers. 'De eerste jaarlijkse toename van het online vacatureaanbod sinds twee jaar is een positief signaal voor de recruitmentindustrie", aldus Warren Hammond, Managing Director van Monsterboard.nl. Ondanks dat we voorzichtig moeten blijven wat betreft algemene groei, is de positieve trend in de door de recessie zwaar getroffen sectoren – zoals financiële dienstverlening, R&D en marketing, PR & media – goed nieuws voor werkzoekenden.'

Reageer op dit artikel