nieuws

Bedrijven halen uitzendkrachten terug

Instroom

De ontslagen werknemers hebben soms de bedrijfspoorten nog niet eens achter zich dicht getrokken, maar hun werkgevers nemen al weer massaal uitzendkrachten aan. Uit onderzoek van de Volkskrant blijkt dat juist de bedrijven die door de crisis zwaar getroffen werden, nu weer springen om mensen.

Vooral bedrijven in de chemie, de chipsector en de (vracht)auto-industrie moesten door de recessie hun flexwerkers en soms een deel van hun vaste personeel ontslaan, schrijft de Volkskrant. Nu worden ze massaal weer binnengehaald. Een woordvoerder van vrachtwagenfabrikant Scania zegt dat de medewerkers de afgelopen maanden veel hebben moeten overwerken om het toegenomen aantal opdrachten aan te kunnen. Sinds zes weken is de personeelssterkte weer op het niveau van voor de crisis.

ABU, branchevereniging van uitzendbureaus, zegt het beeld te herkennen. Ment name in de industrie neemt de vraag naar uitzendkrachten toe. ABU-directeur Van der Gaag toont zich optimistisch. Hij zegt het nog nooit te hebben meegemaakt dat een herstelperiode niet doorzet.

Reageer op dit artikel