nieuws

Bonussen top ondanks slechte resultaten

Instroom

Bonussen top ondanks slechte resultaten

De bonussen in het Nederlandse bedrijfsleven zijn vorig jaar gedaald. Maar ondanks reorganisaties en verliezen blijft de top bonussen opstrijken.

Een topbestuurder verdiende in 2009 gemiddeld 933.000 euro aan salaris, opties en bonus, zo maakt de Volkskrant bekend. Dit is een daling van 8% ten opzichte van 2008. Uit het Volkskrant-onderzoek blijkt echter ook dat bij tientallen bedrijven de bonussen voor de top stegen terwijl tegelijkertijd massaontslagen plaatsvonden. Bij 92 van de 150 onderzochte bedrijven zijn in totaal 132.000 banen verloren gegaan; 56 daarvan beloonden de top desondanks wel met een bonus, bij 34 organisaties was die zelfs hoger geworden. Ook keerden 23 van de 51 verliesgevende bedrijven ondanks de slechte resultaten een bonus uit.

Reageer op dit artikel