nieuws

EU pleit voor verhoging pensioenleeftijd

Instroom

EU pleit voor verhoging pensioenleeftijd

De Europese Commissie heeft woensdag een discussiestuk gepresenteerd over de toekomst van de pensioenen in de EU. De commissie wil de discussie aanwakkeren over een noodzakelijke hervorming van de pensioenstelsels.

,,Het aantal gepensioneerden in Europa in verhouding tot het aantal mensen dat die pensioenen moet opbrengen zal naar verwachting verdubbelen tegen 2060. De huidige situatie is eenvoudigweg niet houdbaar'', aldus Europees Commissaris Olli Rehn (Monetair Beleid). Hij voegde er aan toe dat zorgvuldig gekeken zal moeten worden naar de balans tussen de tijd dat mensen werken en de periode dat ze gepensioneerd zijn.

Het vaststellen van de pensioenleeftijd valt onder de verantwoordelijkheid van de lidstaten. De commissie adviseert daarom slechts om na te denken over de juiste balans tussen werk en pensionering.

Reageer op dit artikel