nieuws

Flexschil moet zorgen voor kostenreductie

Instroom

Flexschil moet zorgen voor kostenreductie

Hoewel bedrijven het inzetten van flexibel personeel als belangrijke oplossing zien voor verdere kostenbeheersing, zijn nog lang niet alle organisaties klaar voor het werken met een flexibele schil. Met name de overheid blijft achter.

De industrie (46%) en dienstverlening zijn het meest ver in de strategische toekomstplannen om kostenreductie en een flexibeler personeelsbestand te combineren. Maar bij de overheid ziet slechts 14% van de organisaties iets in de inzet van meer flexibel personeel om te kosten te beheersen. Dit blijkt uit onderzoek dat in mei van dit jaar is uitgevoerd door MartketResponse in opdracht van Yacht en FunktieMediair onder 1.346 managers in Nederland.

Opvallende uitkomst van het onderzoek is ook dat ruim de helft van alle organisaties ervan uit gaat dat de arbeidsmarkt veel dynamischer zal worden. Maar legt eenderde geen relatie tussen de veranderende arbeidsmarkt en de gewenste opbouw van de het toekomstige personeelsbestand. Met name de overheid en de zorg blijven achter als het gaat om strategische personeelsplanning. Energiebedrijven, financiële dienstverlening en de industrie lopen hierin voorop.   

Reageer op dit artikel