nieuws

Gevangenisdirecteur ‘detacheert’ moordenaars

Instroom

Gevangenisdirecteur ‘detacheert’ moordenaars

Een Mexicaanse gevangenisdirecteur en drie van zijn personeelsleden zitten nu zelf achter de tralies, omdat de gevangenis in een luguber soort uitzendbureau was veranderd. Af en toe werden gevangenen bewapend tijdelijk vrijgelaten en verhuurd als moordenaar. Dat heeft aan 35 mensen het leven gekost, meldde het Mexicaanse Openbaar Ministerie zondag.

Sinds februari zijn af en toe gevangenen buiten de instelling geweest om hun werk als huurmoordenaar uit te voeren. De directeur gaf wapens en voertuigen mee. Drie massamoorden waren het gevolg. De politie wist de herkomst van de kogels te herleiden naar de gevangenis.

In Mexico bevechten bendes elkaar om de beste smokkelroutes naar de lucratieve Amerikaanse markt. Daarbij wordt iedereen die de bendes een strobreed in de weg legt, vermoord. In de afgelopen vier jaar escaleerde het geweld en werden meer dan 25.000 mensen vermoord.

Reageer op dit artikel