nieuws

Jongeren helpen jongeren aan werk via UWV

Instroom

Jongeren helpen jongeren aan werk via UWV

Het UWV WERKbedrijf heeft ruim honderd traineeplaatsen opengesteld voor afgestudeeerde jongeren zonder werkervaring. Zij krijgen de taak om leeftijdsgenoten te begeleiden naar een baan of opleiding.

Afgelopen najaar meldden zich dertienhonderd gegadigden voor de eerste groep trainees. De groep die nu start, lost ze af en gaat na de zomer aan de slag met de duizenden schoolverlaters die een baan zoeken. Het programma is onderdeel van het Actieplan Jeugdwerkloosheid van het ministerie van Sociale Zaken. Het mes snijdt aan twee kanten, de trainees doen werkervaring op en er wordt extra energie gestoken in het terugdringen van de jeugdwerkloosheid. Na het traineetraject worden de jongeren door het UWV WERKbedrijf begeleidt naar een volgende stap in hun loopbaan.

André Timmermans, directeur van UWV WERKbedrijf kijkt met tevredenheid terug op de resultaten die tot nog toe zijn behaald. 'De trainees kwamen met veel bruikbare ideeën, waarbij veelvuldig gebruik werd gemaakt van nieuwe media en moderne communicatiemethoden. Hierdoor kunnen we de werkzoekende en studerende jongeren beter bereiken.'

Reageer op dit artikel