nieuws

‘Luie vrijdag houdt medewerker gemotiveerd’

Instroom

‘Luie vrijdag houdt medewerker gemotiveerd’

Eerst waaide uit Amerika de 'casual friday' over, één dag in de week waarin ook medewerkers van conservatieve bedrijven zich wat nonchalanter mochten kleden. Nu brengt Australië ons de 'lazy friday', waarbij werknemers om drie uur massaal richting kroeg vertrekken. En het is nog goed voor de werkgever ook.

Niemand praat er echt over, maar in vrijwel elke bank in Sydney leggen rond een uur of drie alle kantoormedewerkers het werk neer en vertrekken naar de kroeg voor een welverdiende pint, schrijft de Courier Mail.
Volgens Chris Taylor, woordvoerder van de Kamer van Koophandel van Sydney is de trend een uitstekende manier om de medewerkerbevlogenheid te bevorderen. 'Wat je ziet is dat mensen op vrijdag eerder stoppen met werken, maar op dinsdagavond wat langer doorgaan.' Volgens hem is de luie vrijdag één van de manieren waarop werkgevers proberen een gezonde balans te bieden tussen werk en sociale contacten.

Reageer op dit artikel