nieuws

MSD-personeel enigszins tevreden na debat

Instroom

MSD-personeel enigszins tevreden na debat

Personeel van farmaciebedrijf MSD uit Oss, het voormalige Organon, en vakbonden waren woensdag redelijk tevreden met de uitkomst van het Kamerdebat over het aangekondigde massaontslag. Voorzitter Iris van Dinther van de centrale ondernemingsraad van het bedrijf en vakbondsleider Jaap Jongejan van CNV Vakmensen zijn vooral blij dat de politiek veel aandacht besteedt aan de kwestie.

Jongejan: ,,Het is terecht dat er binnen de politiek hiervoor aandacht is. De Tweede Kamer heeft zich goed opgesteld. Ook ben ik blij dat premier Balkenende zich ermee gaat bemoeien.'' Wel had hij liever gezien dat minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken zich sterker had gemaakt voor het behoud van banen. ,,Laat meer je tanden zien, zou ik zeggen.''

Van Dinther zei ,,een gemengd gevoel'' te hebben, omdat hem nog niet duidelijk is wat de acties van de overheid voor het MSD-personeel betekenen. Hij is in ieder geval tevreden dat ook de premier zich nu met de zaak bemoeit. Volgens de or-voorzitter moet Balkenende vooral de patenten en octrooien voor het nieuw op te richten science park veiligstellen. Alleen als die aan Oss verbonden blijven, zijn volgens hem werk en inkomsten voor de campus verzekerd.

Zorgen over de opvang van mensen die hun baan verliezen, heeft vakbondsman Jongejan niet. ,,Dat hebben we allemaal redelijk geregeld.'' Hij vraagt zich wel af hoe de beloofde wetenschapscampus in Oss eruit gaat zien. Volgens hem zal dat de komende maanden duidelijk moeten worden.

MSD-werknemer Els van Doornmalen, een van de vele aanwezigen bij het debat, zei na afloop te kunnen leven met de toezeggingen van Van der Hoeven. Dat de minister geen baangarantie kan geven, begrijpt ze. ,,Veel belangrijker voor de toekomst is dat ze een beroep gaat doen op MSD om bij te dragen aan een wetenschapscampus.''

Reageer op dit artikel