nieuws

Nederlanders zoeken prettig klimaat om in te werken

Instroom

Nederlanders zoeken prettig klimaat om in te werken

Het weer is een belangrijke factor in het leven van de gemiddelde Nederlander, en niet alleen wanneer er een vakantie moet worden geboekt. Ook wanneer wordt gekeken naar internationale arbeidsmobiliteit, blijkt dat het klimaat een belangrijke rol speelt voor Nederlanders.

Dit blijkt uit een analyse van 582 personen uit het Global Talent Mobility Research van Intelligence Group en The Network.

Van alle Nederlanders met interesse in een baan in het buitenland noemt één op de vijf het klimaat als een van de belangrijkste redenen in de keuze van land om in te werken. Daarmee bekleedt het klimaat de zesde plek van de elf redenen van internationale mobiliteit. Interessant is dat het aantal Nederlanders, dat het klimaat noemt als beweegreden om in het buitenland te willen werken, driemaal zo groot is dan bij de totale groep internationaal mobiele kandidaten.

Wanneer de voorkeursbestemmingen worden vergeleken, komt, voor hen die het klimaat belangrijk vinden, Spanje als grote winnaar uit de bus. Voor zes op de tien Nederlanders heeft dit land het ideale klimaat indien zij in het buitenland willen gaan werken. Ook Italië en Frankrijk tonen een sterke toename in populariteit vergeleken met de gemiddelde internationaal mobiele Nederlander.
Dalers zijn het Verenigd Koninkrijk en België. Waar deze locaties voor de gehele groep met respectievelijk 45 en 40% behoorlijk populair zijn, neemt dit voor de groep die op zoek is naar een beter klimaat aanzienlijk af, met respectievelijk 11 en 12%. De VS doen het goed bij zowel de mensen die klimaatverbetering nastreven (43%), als degenen die om andere redenen in het buitenland willen werken (49%).

(Bron: Intelligence Group)

Reageer op dit artikel