nieuws

Nike betaalt werknemers twee jaar na dato

Instroom

Nike betaalt werknemers twee jaar na dato

Actievoerders prijzen het besluit van Nike om alsnog een ontslagpremie te betalen aan de werknemers van twee toeleveranciers in Honduras. De partners van Nike sloten in 2009 hun deuren, waarna de werknemers zonder een cent op straat kwamen te staan.

Tot nog toe hield Nike vol niet verantwoordelijk te zijn voor de ontslagpremie van de 1500 werknemers. De fabrikant van sportartikelen kwam daardoor onder vuur te liggen. Zo overwoog de Universiteit van Washington om de samenwerking met Nike te verbreken, schrijft The Seattle Times. Nike heeft een sponsorcontract ter waarde van 35 miljoen dollar met de atletiekafdeling van de universiteit. Studenten zetten de universiteit onder druk om de relatie met Nike te verbreken.

 Gisteren maakte Nike bekend 1,54 miljoen dollar te zullen storten in een fonds voor de benadeelde werknemers. Een woordvoerder van de Student Labor Action Project noemde het besluit van Nike een overwinning, maar benadrukte dat overal ter wereld de rechten van werknemers in de textielindustrie nog worden geschonden.

Reageer op dit artikel