nieuws

Politiebond wil minder feesten

Instroom

Politiebond wil minder feesten

Het is niet dat de Nederlandse Politiebond (NPB) niet van een feestje houdt. Maar volgens de bond levert het grote aantal evenementen nu veel te veel werkdruk op.

Volgens de NPB zit er een vervelende schaduwzijde aan de vele evenementen in Nederland. Op de website stelt de bond dat voor het WK en de huldiging voor de zoveelste keer duizenden agenten moesten opdraven om een groot evenement in goede banen te leiden. "Maar nog niet zo lang geleden was het de Giro, vorige week was het de Tour de France en ondertussen staan de regionale en lokale evenementenkalenders in deze periode bol van de activiteiten. En het seizoen is nog niet voorbij. In augustus volgt nog SAIL Amsterdam."

De NPB trok eerder al aan de bel over te geringe politiecapaciteit voor zoveel grote evenementen en doet nu wederom zijn beklag over over het gebrek aan coördinatie bij grote evenementen. "Het keer op keer drijven op de loyaliteit van de collega's heeft zijn grenzen. Wat ons betreft moet een landelijk capaciteitsmanagementteam, bestaande uit vertegenwoordigers van het ministerie, de korpsleiding en het personeel grenzen stellen aan de inzetbaarheid van politiecollega's. De beschikbaarheid van politiecapaciteit moet voortaan een voorwaarde zijn voor grote evenementen en geen sluitpost."

 

Reageer op dit artikel