nieuws

‘Vodafone-personeel onder druk gezet’

Instroom

‘Vodafone-personeel onder druk gezet’

Personeel van het call center van Vodafone in Maastricht is onder druk gezet om vakantiedagen in te leveren. De directie zou de namen van de ‘dissidenten’ hebben rondgestuurd, waarna collega’s de tegenstemmers het leven zuur maakten.

Dat beweert althans FNV Bondgenoten in De Limburger. De directie van het telecombedrijf zou als bezuinigingsmaatregel van de medewerkers eisen dat zij elf van de 41 vakantiedagen inleveren. Als niet ten minste 95 procent van hen akkoord gaat, zou Vodafone de gehele afdeling Klantenservice outsourcen, wat ontslag voor alle medewerkers betekent. Van de 23 mensen die het desondanks hebben aangedurfd om tegen te stemmen, zou de directie de namen hebben rondgemaild. Zij hebben vervolgens bij de vakbond geklaagd over intimidatie en pesterijen door collega's.  ‘Het spel wordt hard gespeeld' , zegt Ger Klinkenberg van FNV Bondgenoten in De Limburger. ‘Mensen die niet akkoord gaan met de verslechtering van de arbeidsomstandigheden worden gebrandmerkt.'

Vodafone zegt dat zij zich niet herkent in de kritiek van de vakbond. 'Nu is besloten het call center hier te houden is de sfeer op de werkvloer juist uitstekend', zo laat een woordvoerder weten. 

Bron: De Telegraaf

 

Reageer op dit artikel