nieuws

‘Werkende moeder wordt voorgetrokken’

Instroom

‘Werkende moeder wordt voorgetrokken’

Een derde van alle werkende vrouwen denkt dat moeders de zorg voor hun kinderen gebruiken om onder hun werk uit te komen. Negen van de tien vrouwen menen dat hun collega's met kinderen worden voorgetrokken wanneer het gaat om flexibele werktijden en vrije tijd.

De meeste respondenten vinden dat HR ervoor moet zorgen dat zij hetzelfde worden behandeld als hun collega's met kinderen. Dat meldt HR Zone op basis van het onderzoek The Women and Work Survey 2010 dat is uitgevoerd door Grazia Magazine. Tweeduizend vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 36 jaar werkten aan het onderzoek mee. Iets minder dan de helft van hen had kinderen.

Veruit de meeste van de werkende moeders gaven aan van plan te zijn dit te blijven doen. 60 procent gaf aan te geloven dat zij een betere moeder zijn wanneer zij ook een succesvolle carrière hebben. 11 procent van de respondenten geloofde de zorg voor kinderen niet te kunnen combineren met werk.

Bijna een derde van de respondenten is nu kostwinner. Toch vindt slechts 40 procent dat binnen een relatie de carrière van de partner die het meest verdient voor gaat, ook wanneer dit de vrouw is.

 

Reageer op dit artikel