nieuws

Werknemer maakt weinig gebruik van zorgverlof

Instroom

Werknemer maakt weinig gebruik van zorgverlof

Een op de zes werknemers nam in 2009 verlof op om voor een langdurig ziek of hulpbehoevend familielid te zorgen. Werknemers met een fulltime baan grepen daarvoor vaker naar hun verlofkaart dan parttimers. Degenen die voor een partner of kind zorgen deden dat vaker dan die voor een ouder zorgen.

Uit deze cijfers van het CBS blijkt ook dat van de 539.000 werknemers die zorgt, een op de vijf geen verlof opneemt, maar zegt daar wel behoefte aan te hebben. Tweederde heeft geen behoefte aan verlof.
Van de werknemers die per week 35 uur of meer werken, nam 18 procent verlof op tegenover 13 procent  van de werknemers die tussen de 12 en 35 uur werken.
Een op de drie werknemers nam kortdurend zorgverlof op om te zorgen en ruim eenvijfde gebruikte daar ADV of vakantiedagen voor.  Slechts 16 procent maakte gebruik van bijzonder of buitengewoon verlof. Maar heel werknemers namen verschillende soorten verlof op.

Reageer op dit artikel