nieuws

Doktersverlof voor echo partner?

Instroom

Doktersverlof voor echo partner?

Dient een mannelijke werknemer ook doktersverlof te krijgen voor een echo van zijn vrouw?

In het kader van goed werkgeverschap hebben wij in ons huishoudelijk reglement vastgelegd dat een werknemer bijzonder verlof wordt verleend voor een doktersbezoek, mits dit niet buiten werktijd ingepland kon worden. In dit concrete geval heeft de echtgenote van een medewerker een afspraak gemaakt voor een eerste zwangerschapsecho. Graag wil de medewerker zijn ega bij deze bijzondere gebeurtenis vergezellen. De afspraak valt voor hem echter onder werktijd. Hoort het onder goed werkgeverschap om hem hiervoor bijzonder verlof te bieden of gaat dit te ver, omdat het geen doktersafspraak voor hem persoonlijk betreft?

Reageer op dit artikel