nieuws

FNV op campagne voor beter jeugdloon

Instroom

FNV op campagne voor beter jeugdloon

Nederland werkt zwartwerken in de hand door jongeren geen fatsoenlijk minimum jeugdloon te geven. Dat stelt FNV Jong. De vakbond voert daarom campagne in zwembaden waar veel jongeren vakantiewerk doen.

Het minimum jeugdloon voor een 15-jarige is nu 2,45 euro bruto per uur. Volgens FNV Jong is dat een van de redenen dat de helft van de jongeren in de vakantie liever zwart werk zoekt. De bond maakt zich zorgen om deze trend, omdat zwartwerkende jongeren bij ziekte of ongeval geen rechten hebben, en bovendien een boete riskeren.

Onder het motto 'Gewoon meer loon!' voert de vakbond daarom campagne op plaatsen waar veel jongeren vakantiewerk doen. FNV Jong wil handtekeningen verzamelen om in 2011 de eis voor een hoger minimum jeugdloon kracht bij te zetten.

Reageer op dit artikel