nieuws

Nieuw keurmerk voor ZZP’ers en freelancers

Instroom

Nieuw keurmerk voor ZZP’ers en freelancers

Vanaf 1 september is er een eigentijds keurmerk voor zelfstandig werkende professionals, ongeacht het beroep dat hij of zij uitoefent.

Het keurmerk is belangrijk voor opdrachtgevers en klanten van ZZP'ers en freelancers, omdat het hen de zekerheid biedt dat bij deze professionals de noodzakelijke aandacht voor verdiensten (profit) tenminste hand in hand gaat met respect voor mensen (people) en dat deze professionals zorgvuldig omgaan met natuur en milieu (planet).

Het nieuwe keurmerk, een initiatief van Good-Professionals, past in een arbeidsmarkt waarin steeds meer ZZP'ers en freelancers actief zijn. Het is uitgevoerd als identiteits-pasje (GP-ID) en als muurschild. Op het pasje staan, behalve de naam van de houder en een pasfoto, allerlei zakelijke gegevens bij elkaar zoals: het beroep, inschrijvingsnummer bij de Kamer van Koophandel, BTW nummer, lidmaatschappen van beroepsorganisaties en belangrijke registratienummers.

Het is de bedoeling dat opdrachtgevers en klanten in de toekomst naar het keurmerk gaan vragen. Nog beter is het wanneer de professional bij een eerste kennismaking met de klant de identiteitspas ongevraagd uit zichzelf laat zien.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel