nieuws

Abbott schrapt 500 banen in vestiging Weesp

Instroom

Abbott schrapt 500 banen in vestiging Weesp

Farmaciebedrijf Abbott International schrapt vijfhonderd banen bij de vestiging in Weesp. De meeste banen verdwijnen op de afdeling research en ontwikkeling. Dat heeft vakcentrale CNV dinsdag bekendgemaakt.

Het verlies van de arbeidsplaatsen in Weesp maakt onderdeel uit van een grote reorganisatie bij Abbott International, waarbij wereldwijd drieduizend banen verdwijnen. Bij de vestiging in Weesp, waar vaccins worden gemaakt, werken duizend mensen. Volgens CNV wil Abbott de reorganisatie bij de Nederlandse vestiging aan het eind van dit jaar hebben afgerond.

,,Het verlies van vijfhonderd banen is zeer ingrijpend. Dit is het zwartste scenario dat we hadden kunnen bedenken'', aldus CNV. De vestiging in Weesp maakte eerder onderdeel uit van de farmadivisie van Solvay, die begin dit jaar werd overgenomen door Abbott International.

CNV gaat woensdagavond om de tafel met de directie van Abbott. ,,We willen opheldering over dit onverwachte en ingrijpende plan. En we gaan voor behoud van zo veel mogelijk werkgelegenheid."

Reageer op dit artikel