nieuws

Administratieve medewerker rekent op meer salaris

Instroom

Administratieve medewerker rekent op meer salaris

86 procent van de administratieve professionals is van mening een salarisverhoging te verdienen, 67 procent verwacht deze volgend jaar ook te krijgen. Maar slechts 36 procent vraagt daar zelf om.

Deze cijfers zijn gebaseerd op de Salary Guide 2011, de salarisgids voor administratief en secretarieel personeel. De gids wordt uitgebracht door uitzendbureau OfficeTeam. 

Het aantal mensen dat een salarisverhoging verwacht, is aanzienlijk gestegen ten opzichte van vorig jaar. Toen rekende slechts 37 procent op meer loon. Ondanks de hooggespannen verwachtingen dit jaar, is 59 procent wel degelijk tevreden met het huidige salaris.

Bijna de helft van de ondervraagden, werkzaam in bijvoorbeeld HR, inkoop, marketing, logistiek en office management zegt behoefte te hebben aan meer tijd voor het gezin of zichzelf, al heeft niet meer dan 56 procent een fulltime baan. 
 
De administratieve medewerkers zijn geen fanatieke jobhoppers. Iets meer dan 50 procent van de babyboomers en generatie X (geboren tussen 1965 en 1981) heeft vier  of minder werkgevers gehad. 39 procent van de babyboomers en 44 procent van generatie X heeft meer dan vijf werkgevers gehad. Slechts 12 procent is meer dan tien keer van baan veranderd.

Reageer op dit artikel