nieuws

Ambtenaar wil wel, maar mag niet flexwerken

Instroom

Ambtenaar wil wel, maar mag niet flexwerken

Ambtenaren willen graag flexibel werken, maar hun organisatie laat dit vaak nog niet toe. De structuur en cultuur is er nog niet op ingesteld.

Dat blijkt uit onderzoek van Newcom Research & Consultancy. Het onderzoeksbureau peilde 3000 werknemers en keek in welke branches het nieuwe werken het best van de grond komt.

Medewerkers bij banken, verzekeraars en in de ict kunnen het best zelf bepalen hoe en waar ze hun werk verrichten. Bij de overheid  zijn werkgevers nog erg huiverig, terwijl ambtenaren aangeven dat ze  graag vaker plaatsongebonden willen werken. 80 procent van de werknemers vindt een werkgever die het nieuwe werken mogelijk maakt aantrekkelijk. Maar slechts één op de drie werkgevers doet moeite om thuiswerken te faciliteren.  Medewerkers die plaatsongebonden werken hebben een hekel aan controle door leidinggevenden. Ze willen vooral inhoudelijk geïnspireerd worden, zo blijkt uit het onderzoek.

Reageer op dit artikel