nieuws

Automatisering kost middengroep baan

Instroom

Automatisering kost middengroep baan

De toenemende automatisering gaat vooral ten kosten van het ‘gewone’ banen. De middeninkomens concurreren het hardst met de computer.

Het analytische, abstracte werk dat hoogopgeleiden doen, kan je niet door een robot laten uitvoeren. Ook blijft eenvoudig handmatig werk ondanks de automatisering nog altijd nodig. Het blijkt dat juist de mensen uit de middengroep het hardst moeten concurreren met de computer.     

Het verlies van werkgelegenheid van de middeninkomensgroepen door ict doet zich in heel Europa voor, zo blijkt uit onderzoek van de London School of Economics. Van de negen onderzochte landen valt het polariserende effect op de arbeidsmarkt in Nederland relatief mee.

 

 

Reageer op dit artikel