nieuws

BDO komt met ‘thuiswerkmodel in de accountancy’

Instroom

BDO komt met ‘thuiswerkmodel in de accountancy’

BDO Accountants & Adviseurs lanceert vandaag een wervingscampagne gericht op adviseurs die hun klanten vanuit huis kunnen bedienen. BDO is de eerste accountantsorganisatie in de branche die 'thuiswerkers' gaat inzetten.

De nieuwe adviseurs gaan werken voor BDO's digitale administratiekantoor BDO Direct en worden gestuurd op klant tevredenheid en kwaliteit van de output. Met dit thuiswerkmodel zet BDO een volgende stap in de innovatie van de accountancybranche.

In 2009 lanceerde BDO het digitale administratiekantoor BDO Direct, waarmee ondernemers hun volledige administratie online kunnen uitbesteden. Ze kunnen daarbij zelf kiezen of ze de adviseur 'aan tafel' of online willen spreken. De thuiswerkers die BDO nu gaat werven, werken als online adviseur vanuit dit digitale administratiekantoor.

Drs. Alexander Leppink RA, partner bij BDO en verantwoordelijk voor business development en BDO Direct zegt hierover: ''Wij zijn ervan overtuigd dat 'het nieuwe werken' grote kansen biedt voor accountantsorganisaties. Wij merken bijvoorbeeld dat ervaren medewerkers in voorkomende gevallen de accountancy verlaten, omdat ze werk en privé onvoldoende flexibel op elkaar ingespeeld krijgen, terwijl we deze waardevolle doelgroep juist willen behouden. De ervaren adviseur bij BDO Direct die voor dit thuiswerkmodel kiest, kan in samenspraak met zijn klanten zijn eigen tijd indelen, zonder dat hij daarvoor als zelfstandig ondernemer aan de slag moet.''

Door de grote belangstelling van ondernemers voor BDO Direct neemt de behoefte aan extra adviseurs snel toe. De nieuwe werkwijze vergroot de aanwezige capaciteit, waardoor deze dienstverlening nog verder kan groeien.

De BDO-adviseurs bedienen hun eigen klanten zelfstandig vanuit huis maar worden ondersteund vanuit een professionele organisatie. De klantportefeuille, online systemen, basistransactieverwerking en opleidingen worden allemaal door BDO verzorgd. BDO ontwikkelde speciaal op deze thuiswerkfunctie afgestemde arbeidsvoorwaarden. Hoofd HR bij BDO Jan de Lepper: ''Ook in de accountancywereld merken we dat er de behoefte is ontstaan om op een nieuwe manier te gaan werken. En het type dienstverlening van BDO Direct maakt dit mogelijk.''

Bron: ANP

Reageer op dit artikel