nieuws

Bewuste mix vast en flexwerkers bij overheid

Instroom

Bewuste mix vast en flexwerkers bij overheid

De overheid leunt in toenemende mate op uitzendkrachten. Bijna de helft van de overheidsorganisaties kiest bewust voor een mix van vast en flexibel personeel. Maar 10% geeft nog altijd een voorkeur voor hoofdzakelijk vast personeel.

Dat blijkt uit de Randstad Arbeidsverkenning 2010. Belangrijkste motief voor het inhuren van uitzendkrachten is een tijdelijke verhoging van de productiviteit. Kostenbesparing is een andere belangrijke reden. Vorig jaar huurde de rijksoverheid voor 815 miljoen euro aan uitzendkrachten. Dit is 64 procent van het totale budget voor extern personeel. De overheid wijkt met dit percentage niet af van andere sectoren als de financiële dienstverlening en industrie.

 

Reageer op dit artikel