nieuws

Bijna 20 procent hekelt werk op Facebook

Instroom

Bijna 20 procent  hekelt werk op Facebook

Eén op de vijf werkgerelateerde berichten op Facebook is een klaagzang op het werk of de baas. Dat blijkt uit onderzoek van de Belgische vacature site Jobsvandaag dat bestudeerde wat mensen over hun werk schrijven.

Het bedrijf analyseerde drieduizend berichten uit één maand. In bijna 20 procent van de gevallen deed men zijn beklag over het werk. De werknemers vervelen zich bijvoorbeeld stierlijk of hekelen het gedrag van hun baas. Jobsvandaag geeft een overzicht van de ergste klachten op haar site met de namen van de auteurs en wil hiermee werknemers waarschuwen dat ze beter moeten nadenken voordat ze hun hart uitstorten op Facebook. Daarnaast is het een slimme pr stunt van Jobsvandaag. Verveelde werknemers worden aangemoedigd om een andere baan te zoeken via het aanbod van deze vacature site.

Reageer op dit artikel