nieuws

Crisisplan voor pensioenfonds Zorg

Instroom

Een premieverhoging van 2,5%, waarvan de helft voor rekening van de werkgever, en eventueel zelfs een korting tot 10% op de opgebouwde pensioenrechten en –uitkeringen.

Crisisplan voor pensioenfonds Zorg

Dat staat in het crisisplan van pensioenfonds Zorg en Welzijn. Het tweede fonds van Nederland heeft per brief haar twee miljoen deelnemers op de hoogte gesteld van de verwachte komende maatregelen.

Zorg en Welzijn wil met haar crisisplan voorkomen dat de Nederlandsche Bank (DNB) eind van dit jaar ingrijpt door een verplichte korting op de pensioenuitkeringen op te leggen. Onlangs dreigde DNB dit voor veertien pensioenfondsen te doen omdat zij niet hard konden maken dat zij binnen vijf jaar hun vereiste dekkingsgraad zouden halen.

Deze uiterste maatregel zou voor veel fondsen wel eens nodig blijken te zijn als de lage rente en malaise op de financiële markten aanhoudt. Honderden fondsen staan er op dit moment slecht voor, zo meldt het Financieele Dagblad.

Reageer op dit artikel