nieuws

Deeltijd-WW meest populair in de metaal

Instroom

Deeltijd-WW meest populair in de metaal

De metaalbranche maakt het meest gebruik van de regeling voor deeltijd-WW. Van de 69.000 deeltijd-WW’ers, zijn er 30.000 afkomstig uit de metaalindustrie.

Slechts een op de zes ontvangers van deeltijd-WW is vrouw. Dit komt doordat de metaalsector sterk wordt gedomineerd door mannen. Andere branches met een groot aantal medewerkers in deze regeling zijn de groot- en detailhandel en de zakelijke dienstverlening (beiden 12%), zo blijkt uit cijfers van het CBS over de periode april 2009 tot april 2010.

In deze periode deden 6.700 bedrijven een beroep op de regeling om vakkrachten in crisistijd te behouden. Gemiddeld waren er elf medewerkers per bedrijf die een deeltijd-WW uitkering ontvingen.

Eerder deze week bleek uit een brief van minister Donner (Sociale Zaken) dat ruim driehonderd bedrijven die gebruik maakten van de deeltijd-WW een boete krijgen omdat zij eerder dan is toegestaan – binnen drie maanden na afloop van de regeling – een deel van hun werknemers hebben ontslagen.

Reageer op dit artikel