nieuws

Flexbranche profiteert van voorzichtige werkgever

Instroom

Flexbranche profiteert van voorzichtige werkgever

Nederlandse bedrijven durven hun personeelsbestand nog niet uit te breiden. Manpower denkt hier garen bij te spinnen.

Volgens haar Employement Outlook Survey, een kwartaalonderzoek naar de arbeidsmarktsituatie in de flexbranche, concludeert Manpower dat het aantal werkgevers dat in het vierde kwartaal personeel in dienst wil nemen, niet veel groter is dan het aantal werkgevers dat van plan is mensen te ontslaan. Bij bedrijven zou onderzekerheid over de ‘duurzaamheid van het economisch herstel' overheersen.

In de flexbranche is men echter positiever gestemd. Net als de brancheorganisatie ABU verwacht Manpower dat de economie wel degelijk aantrekt. Dat betekent dat bedrijven meer mensen nodig hebben, en zolang zij die niet direct in dienst willen nemen, zullen zij een groter beroep dan op uitzendwereld. ‘De voorzichtigheid (..van bedrijven..) is positief voor onze omzet', zegt een Manpower-woordvoerder tegen vakblad Flexmarkt.

 

Reageer op dit artikel