nieuws

Flexibiliseren contracten?

Instroom

Flexibiliseren contracten?

Aanpassen contracturen bij fulltimer contractanten, mag dat?

Geachte heer/mevrouw, Momenteel zijn wij binnen ons bedrijf aan het bekijken of en hoe we medewerkers met vaste fulltime contracten kunnen flexibiliseren in uren. Dit betekent concreet dat wij willen onderzoeken of het mogelijk is dat we fulltime contracten kunnen/mogen aanpassen naar parttime contracten. De deeltijd WW is echter geen oplossing voor ons, omdat dit van tijdelijke aard is. Wij kampen met een structureel probleem dat er te veel fulltime contracanten in dienst zijn, waar niet genoeg werk voor is. Mijn vraag is dan ook of het juridisch mogelijk is om contracten in uren aan te passen naar minder uur. Wat gebeurt er als een medewerker hier niet vrijwillig mee akkoord gaat? Hartelijk dank, Met vriendelijke groet, Marieke Bots

Reageer op dit artikel