nieuws

FNV: schrap lastenverlichting werkgevers

Instroom

FNV: schrap lastenverlichting werkgevers

Vakcentrale FNV wil dat het kabinet een streep haalt door de 900 miljoen euro voorgenomen lastenverlichting voor werkgevers. FNV-voorzitter Agnes Jongerius schrijft dit in een brief die zij donderdag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

,,Het zou de onbarmhartige bezuinigingen op de sociale werkvoorziening, de kinderopvang, de publieke dienstverlening en de inburgering in één klap overbodig maken", aldus Jongerius naar aanleiding van de miljoenennota. ,,In een tijd dat bijna iedereen de gepeperde rekening van de crisis gepresenteerd krijgt, presteert dit demissionaire kabinet het om aan de werkgevers een douceurtje van jewelste uit te delen. Dit heeft met eerlijk delen niets meer te maken."

Nederlands grootste vakcentrale constateert in de brief dat ,,terwijl de staatsschuld oploopt er in het Belastingplan 2011 een lastenverlichting van 900 miljoen is ingeboekt. Daarvan betreft 480 miljoen de verlaging van de vennootschapsbelasting''. Er is geen enkele noodzaak voor deze lastenverlichting, vindt de FNV.

Volgens de vakcentrale zijn er betere bestemmingen voor het geld dat nu naar de werkgevers gaat. ,,Beperk de forse bezuinigingen op ambtenaren, de kinderopvangtoeslag, de geestelijke gezondheidszorg, maar ook de inburgering. En kijk ook eens hoe het bedrijfsleven een eerlijke bijdrage aan het herstel kan leveren."

Reageer op dit artikel