nieuws

Geen acties Telegraaf

Instroom

Geen acties Telegraaf

Ondanks dat de Telegraaf Media Groep (TMG) een selectieve salarisbevriezing doorvoert, hebben de vakbonden besloten geen acties te voeren.

Eind 2009 heeft TMG overeenstemming bereikt met de Ondernemingsraad van het bedrijf over het bevriezen van salarissen die boven de 110% van de loonafspraken van de CAO liggen. De maatregel zou enkele honderden medewerkers raken. De bonden zijn het hier niet mee eens, maar hebben er destijds zelf ervoor gepleit dat de directie en OR hier afspraken over zouden maken.

Nu afgelopen maandag een ultimatum dat de bonden hadden opgelegd is verstreken, hebben zij besloten geen acties te voeren. TMG opteerde voor een gang naar de rechter om acties te voorkomen en een uitspraak af te dwingen. De bonden keizen nu dezelfde weg en zullen na invoering van de maatregel naar de rechter stappen.

Reageer op dit artikel