nieuws

Gemengde gevoelens over stagebegeleiding

Instroom

Gemengde gevoelens over stagebegeleiding

Bijna de helft van de Nederlandse studenten is ontevreden over de stagebegeleiding vanuit de opleidingsinstituten. De stagairs zijn vaak wel zeer positief over de begeleiding van werkgevers. Dit blijkt uit de Landelijke Stage Enquête 2010 die werd gehouden door Stagemotor.nl, een online vacaturebank voor stages.

45% van de studenten vindt de stagebegeleiding vanuit school onvoldoende. Ze hebben behoefte aan betere informatie en zeggen dat ze dikwijls te laat weten aan welke eisen het stagebedrijf moet voldoen en hoe ze het beste naar een stage kunnen zoeken. Veel studenten stellen dat ze in het diepe worden gegooid.

Werkgevers
De bedrijven waar studenten stage lopen, krijgen echter  gemiddeld een acht van de stagiairs. ‘Het is zorgwekkend dat juist de onderwijsinstellingen kennelijk van bedrijven moeten leren wat goede stagebegeleiding inhoudt', zegt Pieter van Diggele, manager Communicatie bij Stagemotor.nl. 'Dit probleem is niet nieuw. Toch slagen veel opleidingen er niet in de voorbereiding en begeleiding van de stage op orde te krijgen.' Vorig jaar waardeerden de studenten eveneens meer de begeleiding van de werkgever dan van hun eigen opleiding.
Maar studenten mogen ook de hand in eigen boezem steken. Uit het onderzoek blijkt dat een kwart van de studenten pas een maand voor aanvang begint met het zoeken van een stage.

 

Reageer op dit artikel