nieuws

Google onmisbaar selectiemiddel bij sollicitaties

Instroom

Google onmisbaar selectiemiddel bij sollicitaties

Bijna tweederde (62 procent) van de werkgevers checkt sollicitanten via google voordat ze in aanmerking komen voor een gesprek. Dit blijkt uit onderzoek van Creyf’s Uitzendbureau. 42 procent van de werkgevers beschouwt de zoekmachine als een onmisbaar onderdeel van het selectieproces.

Werkgevers denken aan de online identiteit  af te kunnen meten of de kandidaat bij de organisatie past. De meeste sollicitanten zijn zich ervan bewust dat werkgevers informatie over hun opzoeken via internet. 72 % geeft aan voorzichtig te zijn met persoonlijke informatie op fora en sociale netwerksites. Ruim een kwart (28 %) zegt zich weinig aan te trekken van wat er over hen te vinden is op internet of heeft er zelf nog nooit over nagedacht. 

Reageer op dit artikel