nieuws

Google weer aantrekkelijkste werkgever ter wereld

Instroom

Google weer aantrekkelijkste werkgever ter wereld

Google is opnieuw uitgeroepen tot de aantrekkelijkste werkgever ter wereld. De voorsprong van de internet-gigant is dit jaar minder groot dan in 2009. De vier grote accountantsbedrijven KPMG, Ernst & Young, PricewaterhouseCoopers en Deloitte volgen Google op de voet. Dat blijkt uit de jaarlijkse ‘global talent attraction index’ van Universum.

Procter & Gamble, Microsoft, Coca-Cola, J.P. Morgan en Goldman Sachs vormen de rest van de top tien. Er staan vier Nederlandse concerns in de top vijftig. Dit zijn Heineken, Unilever, Shell en ING. Vooral de bedrijven die veel aandacht besteden aan de persoonlijke ontwikkeling en opleiding van medewerkers doen het erg goed. De ranglijst komt tot stand door het aantal nominaties van mensen die op zoek zijn naar een andere baan en aangeven voor wie ze het liefst willen werken. Universum peilde de voorkeur van 130.000 baanzoekers uit twaalf landen.

Reageer op dit artikel