nieuws

Meer brandweerlieden klussen bij

Instroom

Meer brandweerlieden klussen bij

Steeds meer beroepsbrandweerlieden klussen bij als vrijwilliger bij de brandweer om hun salaris aan te vullen. Een woordvoerder van CNV Publieke Zaak bevestigde een bericht van die strekking in De Telegraaf van donderdag.

Het bijklussen gebeurt omdat het salaris van de beroepskrachten laag is, zegt de vakbond. Zo krijgen vrijwilligers bijvoorbeeld het dubbele bedrag als ze 's nachts moeten uitrukken. Afgezien van het geld vindt de bond het ook niet goed dat de brandweerlieden te veel uren werken. ,,Dat gaat ten koste van de veiligheid; oververmoeide brandweerlieden zijn een gevaar voor zichzelf, collega's en burgers."

De bond heeft er begrip voor dat de brandweer niet meer zonder vrijwilligers kan, maar noemt het ,,bizar" dat dezelfde brandweer voor dezelfde klussen anders betaald wordt. Volgens de vakbond wordt er vooral bijgeklust in Zuid-Limburg en in de regio's Rotterdam en Eindhoven.

Reageer op dit artikel