nieuws

Pensioenfonds Smit in opspraak

Instroom

Pensioenfonds Smit in opspraak

Er is grote onvrede over de situatie van het ondernemingspensioenfonds van havensleepdienst Smit. Het bedrijf, dat tot een van de veertien in het strafbankje van DNB behoort, zou zich doelbewust hebben onttrokken aan haar bijstortingsverplichting.

Dit blijkt uit een brief, waar het Financieele Dagblad de hand op heeft weten te leggen. De brief is gericht aan Boskalis, dat Smit vorig jaar overnam, het pensioenbestuur en toezichthouder DNB. Verontruste deelnemers, waaronder ex-directieleden, uiten in deze brief hun onvrede over het niet bijstorten in het noodlijdende fonds door de werkgever.

Vlak na de val van Lehman Brothers, zou het bedrijf zich hebben onttrokken aan de bijstortingsverplichting door in 2008 een ‘deal' te sluiten met het toenmalig pensioenbestuur, zo meldt het Financieele Dagblad. Volgens de brief moet het fonds op het moment dat de handtekeningen hiervoor zijn gezet al in ‘ernstige vermogensproblemen hebben verkeerd'.

Omdat het pensioenfonds een van de veertien door DNB aangemerkte probleemfondsen is, dreigt het fonds te moeten korten op uitkeringen en pensioenrechten. Bijstorten door de werkgever is een van de mogelijkheden om dit af te wenden.

fdselections.nl

 

Reageer op dit artikel