nieuws

‘P&o’ers hebben gebrekkige pensioenkennis’

Instroom

Hr medewerkers zijn vaak onvoldoende op de hoogte van pensioenregelingen. Hierdoor kunnen zij personeel niet goed voorlichten en zorgen ze ook niet voor onderscheidende regelingen die een werkgever aantrekkelijk kan maken. Dat stelt de jurist Theo Gommer in de nieuwe publicatie ‘Pensioen nieuwe stijl voor de toekomstige arbeidsmarkt’, geschreven in opdracht van salaris- en hr-dienstverlener ADP.

Door de toekomstige veranderingen krijgen werknemers meer verantwoordelijkheid over hun eigen pensioen. Daarom hebben ze meer hulp nodig en moeten hr afdelingen zich veel actiever opstellen, aldus Gommer. Hij stelt dat p&o'ers vaak nauwelijks meer weten over pensioenregelingen dan de gewone medewerkers. Uit onderzoek blijk dat zij vaak een te rooskleurig beeld hebben van hun pensioenhoogte. Een goede communicatie die gebaseerd is op realistische informatie is daarom essentieel. Gommer pleit voor meer voorlichtingsbijeenkomsten, informatie en snelle eerstelijnshulp over pensioenen.

Reageer op dit artikel