nieuws

PwC maakt mantelzorg tot arbeidsvoorwaarde

Instroom

PwC maakt mantelzorg tot arbeidsvoorwaarde

Price WaterhouseCoopers (PwC) heeft mantelzorg expliciet vastgelegd in haar nieuwe arbeidsvoorwaarden. Medewerkers die een zorgplicht voelen voor een chronisch zieke of hulpbehoevende partner, kind, ouder of ander familielid kunnen gebruik maken van de Mantelzorgregeling.

De afspraak maakt deel uit van de nieuwe arbeidsvoorwaarden die per 1 september jl. gelden voor alle ruim 4.500 medewerkers van PwC.

''We zetten hiermee een nieuwe innovatieve stap bij het verder flexibiliseren van onze arbeidsvoorwaarden. Hiermee spelen wij in op de wensen van onze mensen'', verklaart Walter de Zeeuw, lid Raad van Bestuur PricewaterhouseCoopers. ''In het kader van ons diversiteitbeleid hebben wij de afgelopen jaren onder andere het papaverlof en een flexibele kinderregeling ingevoerd. Die laatste regeling maakt het mogelijk om gedurende maximaal twee jaar 80 procent te werken en toch 90 procent te verdienen om zo voor je kinderen te zorgen. We hebben deze laatste regeling nu verbreed tot een Mantelzorgregeling.''

OR-voorzitter Ron van der Wouden spreekt van een unieke regeling. ''Veel medewerkers hebben naast zorg voor hun gezin en hun werk ook de zorg voor hulpbehoevende familieleden. De behoefte aan mantelzorg zal in de toekomst sterk toenemen. Voor hen biedt deze regeling de mogelijkheid om een dag per week te besteden aan zorgtaken tegen inlevering van slechts 10 procent van het maandsalaris. In combinatie met andere arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden, thuiswerkmogelijkheden, papaverlof, zorgverlof en onbetaald verlof helpt de Mantelzorgregeling onze medewerkers bij het maken van belangrijke work-life choices.''

Reageer op dit artikel