nieuws

SNCU dwingt 31 uitzendbureaus tot stoppen

Instroom

Door toedoen van de Stichting Naleving CAO voor Uitzendkrachten (SNCU) moesten dit jaar 31 uitzendbureaus hun deuren sluiten. Dat zegt de directeur van SNCU, Peter Loef, in een bericht op Flexmarkt.nl.

Dit jaar kreeg de stichting tot nu toe ruim 500 klachten binnen van uitzendkrachten, uitzendbureaus en derden. Meer dan 580 bedrijven hielden zich niet aan de geldende cao-regels. De SNCU verwacht dat de malafide uitzendbureaus dit jaar in totaal 5,5 miljoen euro  ten onrechte niet zullen uitbetalen. Het gaat om loon, reserveringen en toeslagen waar uitzendkrachten recht op hebben.

In 2009 moesten 38 bureaus hun werk staken omdat ze de cao niet naleefden.  Uitzendbureaus die zich niet aan de cao houden moeten een schadevergoeding betalen aan de werknemers. Deze bedraagt gemiddeld 57.000 euro. Dit jaar was er ook een bureau bij die 850 duizend euro moest nabetalen aan uitzendkrachten.

 

Reageer op dit artikel