nieuws

Twintig procent leest mail tijdens vakantie

Instroom

Nederlanders zijn vaak gewoon bereikbaar voor belangrijke zaken tijdens hun vakantie. Eén op de vijf mannen leest regelmatig zijn mail op de camping.

Twintig procent leest mail tijdens vakantie

Vrouwen doen dit veel minder. ‘Slechts' zeven procent is met haar werk bezig tijdens de vakantie. Dit blijkt uit een onderzoek van informatiespecialist Ricoh onder vijfhonderd Nederlanders.

Het onderzoek toont aan dat de meerderheid van de Nederlandse werknemers hun werk volledig (15%) of gedeeltelijk (64%) overdragen als ze op vakantie gaan. Twintig procent draagt helemaal niets over. Aan de andere kant laten evenzoveel mensen een directe collega hun mail opschonen tijdens hun afwezigheid. Slechts zeven procent geeft collega's toegang tot zijn of haar e-mail om informatie te kunnen achterhalen. Dit betekent dat nog altijd de meerderheid van de ondervraagden (58%) gedurende de vakantie de mail helemaal niet checkt of laat doornemen.

Ict-ers (15%) en werknemers in de financiële dienstverlening (13%) lezen regelmatig hun mail op vakantie. Opvallend is dat juristen op vakantie liever niet worden gestoord. Slechts 6% leest vanaf het vakantieadres zijn mail en 13% is per telefoon en/of sms bereikbaar voor spoedgevallen op de zaak.

Reageer op dit artikel