nieuws

Verpleegkundige pikt slechtere cao niet

Instroom

Verpleegkundige pikt slechtere cao niet

Als de arbeidsvoorwaarden in de verpleging, verzorging en thuiszorg achteruit gaan, neemt 41 procent van de werknemers zich voor om ander werk te zoeken.

Dat blijkt uit een poll onder 674 mensen op de website van Abvakabo FNV. 43 procent blijft wel in de zorg werken, maar zal anderen afraden hetzelfde te doen. Een minderheid van 15 procent blijft het werken in de zorg trouw.

Abvakabo FNV noemt de uitkomsten verontrustend, maar geeft toe dat de poll niet helemaal representatief is. Cao-onderhandelaar Wim van der Hoorn: "Het geeft toch aan dat de rek eruit is bij de werknemers. Om leegloop te voorkomen, moeten er gewoon goede afspraken gemaakt worden". 

14 september vinden er nieuwe onderhandelingen plaats voor de cao voor verplegend en verzorgend personeel.

Reageer op dit artikel