nieuws

Werkloosheid in OESO-landen blijft hoog

Instroom

Werkloosheid in OESO-landen blijft hoog

De werkloosheid in de landen die lid zijn van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) laat nog geen verbetering zien.

In juli bedroeg de werkloosheid in de leidende geïndustrialiseerde landen 8,5 procent, onveranderd ten opzichte van juni en iets lager dan de 8,6 procent in mei, aldus de OESO dinsdag.

De werkloosheid in dertig van de 33 OESO-landen komt volgens de organisatie dicht in de buurt van het hoogste niveau sinds de Tweede Wereldoorlog. In totaal zaten in juli 45,5 miljoen mensen zonder baan in de OESO-lidstaten, een toename van 13,4 miljoen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De werkloosheid was veruit het hoogst in Spanje. Daar zat 20,3 procent van de beroepsbevolking zonder betaalde baan. Zuid-Korea had de laagste werkloosheid met slechts 3,7 procent.

Reageer op dit artikel