nieuws

ActiZ en BTN roepen op tot eenzijdige loonbetaling

Instroom

ActiZ en BTN roepen op tot eenzijdige loonbetaling

Om de werknemers niet de dupe te laten zijn van het mislukken van het cao overleg in de sector van verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg, roepen werkgeversorganisaties ActiZ en BTN hun leden op een eenzijdige loonbetaling te doen. In september liep het cao overleg vast nadat de vakbonden het aanbod van de werkgevers afwezen.

Door het opnieuw mislukken van het cao-overleg is er op afzienbare termijn geen zicht op een nieuwe cao. Daarom zullen ActiZ en BTN hun leden tijdens de eerstvolgende algemene ledenvergadering in november voorleggen om over te gaan tot een eenmalige loonuitbetaling van 1 procent per 1 maart 2010. Deze uitbetaling zal plaats vinden in december 2010. Daarnaast zullen de werkgeversorganisaties onderzoeken of zij ook andere onderdelen uit de cao-bieding eenzijdig kunnen doorvoeren, zoals de overnameplicht van personeel bij aanbesteding huishoudelijke zorg, en het instellen van een scholingsbudget van 2 procent.

De cao VVT uit 2008 is verlengd tot 1 maart 2011 en de belangrijkste bepalingen in de cao Thuiszorg blijven van kracht, zodat de sector nu niet zonder cao zit.

Reageer op dit artikel