nieuws

Bonden zien niets in bemiddelaar postmarkt

Instroom

Bonden zien niets in bemiddelaar postmarkt

De vakbonden zien niets in een tussenpersoon om de vastgelopen cao-onderhandelingen in de postsector vlot te trekken. D66 stelde dat vorige week tijdens een Kamerdebat voor. Zij zien wel iets in een verkenner die als opdracht krijgt de oorzaken van de falende liberalisering van de postmarkt in kaart te brengen. Dit hebben de bonden woensdag laten weten.

Eind vorige maand liepen de onderhandelingen over een nieuwe cao voor de postbezorgers van onder meer Sandd en Selekt Mail vast. Punt van conflict was het aanbieden van arbeidscontracten. De bonden wilden dat voor oktober 2013 80 procent van de bezorgers werkt op basis van een arbeidscontract. Nu werken zij veelal op basis van stukloon.

Reageer op dit artikel