nieuws

‘BP koppelt bonus aan veiligheid’

Instroom

‘BP koppelt bonus aan veiligheid’

De Britse oliemaatschappij BP koppelt de beloningen van mensen uit de operationele divisies in het vierde kwartaal uitsluitend nog aan de prestaties op het gebied van veiligheid. Dat blijkt uit een email die de nieuwe topman Bob Dudley maandag aan het personeel stuurde. Zakenkrant The Wall Street heeft die email gezien.

Een woordvoerder van BP heeft tegenover de krant het bestaan van de email bevestigd. Hij wees erop dat het plan van Dudley alleen geldt voor het vierde kwartaal. Een nieuw beloningssysteem binnen BP is nog onderwerp van discussie.

BP zou het niet zo nauw nemen met de veiligheid; op 20 april explodeerde een boorplatform dat BP exploiteerde in de Golf van Mexico waarbij elf mensen om het leven kwamen en miljoenen liters olie in zee stroomden. In 2005 was er een explosie op de BP-raffinaderij in Texas.

Reageer op dit artikel