nieuws

Crisis treft vooral werkende vrouw

Instroom

Crisis treft vooral werkende vrouw

De positie van vrouwen op de arbeidsmarkt zal de komende jaren verslechteren, zo verwacht het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). ‘Het kabinet geeft niet het goede voorbeeld.’

‘Het begint al met het nieuwe kabinet zelf. Dat geeft niet zo'n goed voorbeeld met zo weinig vrouwen in de regering', zo stelt Eilse Sijstermans tegenover Algemeen Dagblad. Volgens de onderzoeker van het IVA, het onderzoeksinstituut van de Universiteit van Tilburg, zijn de stijgende kosten van de kinderopvang een groot probleem. ‘Als je wilt dat vrouwen meer gaan werken, dan moet de opvang goed zijn geregeld. Het moet wel rendabel zijn om te werken.'

´De werkloosheid onder mannen is vorig jaar gedaald en onder vrouwen gestegen',  stelt Arthie Schimmel van E-Quality, het kenniscentrum voor emancipatie, gezin en diversiteit. ‘Het enige lichtpunt dat ik zie, is dat er tienduizend extra mensen in de zorg bijkomen en daar werken veel vrouwen.'

Reageer op dit artikel