nieuws

Frankrijk dwingt stakers brandstofdepots te werken

Instroom

Frankrijk heeft vannacht de werknemers van brandstofdepots gedwongen hun blokkades op te geven. Door de acties zat een derde van de tankstations zonder benzine.

Frankrijk dwingt stakers brandstofdepots te werken

De massale stakingen tegen de hervormingen van het pensioenstelsel dreigen Frankrijk te verlammen. De werknemersacties worden door relschoppers aangegrepen om een spoor van vernielingen te trekken. Afgelopen week zouden al veertienhonderd mensen zijn aangehouden.

De regering van Sarkozy geeft geen krimp. De president vindt dat de hervormingen al te vaak zijn uitgesteld. In 1995 en 2006 zwichtte de Franse overheid voor de protesten. Nu is Sarkozy vastbesloten de minimum pensioenleeftijd te verhogen naar 62 jaar. Wie minder dan veertig jaar heeft gewerkt, moet doorwerken tot zijn 67e.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels