nieuws

ICT-baan bedreigd door cloud computing

Instroom

ICT-baan bedreigd door cloud computing

Tienduizenden ICT'ers zullen hun baan verliezen door het zogenoemde cloud computing. Bedrijven stoten hun eigen dataservers af, omdat het goedkoper is de diensten op internet in te huren via een netwerk van externe computerservers.

Dat meldt de Financiële Telegraaf. Met cloud computing worden hardware, software en data via het internet op aanvraag beschikbaar gesteld, als in een 'wolk' die boven de bedrijven hangt. De gebruiker is geen eigenaar van de hard- en software en is niet verantwoordelijk voor het onderhoud.

Volgens Rob Kurver van Voipro is het idee dat iedereen eigen systemen in huis moet hebben achterhaald. 'De mogelijkheden van cloud breiden zich snel uit. Je werknemers zijn overal bereikbaar en werken op afstand aan centraal opgeslagen data.' Voipro is een bedrijf dat telefonie biedt via dataservers.

Als bedrijven ervoor kiezen geen eigen servers meer te hebben, hebben zij ook veel minder ICT'ers nodig. Volgens Kurver proberen leidinggevenden in de ICT daarom de vernieuwingen te weren.

Reageer op dit artikel