nieuws

Iets minder personeelsadvertenties

Instroom

Iets minder personeelsadvertenties

Het afgelopen kwartaal plaatsten werkgevers in Nederland ruim 136.000 personeelsadvertenties in kranten, tijdschriften en op internet. Dat is 5 procent minder dan in diezelfde periode een jaar eerder, blijkt uit onderzoek dat marketingbureau Nielsen donderdag publiceerde.

Dit is het vijfde kwartaal op rij dat het aantal personeelsadvertenties afneemt. De daling wordt wel steeds kleiner. In het eerste kwartaal van 2010 ging het aantal met ruim een kwart omlaag, in het tweede kwartaal liep dit terug tot een kleine 13 procent.

Het overgrote deel van de personeelsadvertenties stond in het derde kwartaal op internet (ruim 126.700). Dat is ruim 3 procent minder dan in diezelfde periode in 2009. De vakbladen kregen de grootste daling voor hun kiezen: Nielsen telde hier 2300 advertenties, ruim 40 procent minder dan in diezelfde periode een jaar eerder.

Reageer op dit artikel